15 Aug 2007

Pozdrav všetkým!

Trošku sme sa stratili, že? Teraz by som mohla vymenovať tisícky dôvodov, ale v podstate ide o to, že som jednoducho nemala silu a žiadnu inšpiráciu.
Mama nám vážne ochorela, a preto musela predčasne odcestovať domov. Síce jej prítomnosť tiež moc neprospel blogu, pretože som väčšinu času strávila písaním a štúdiom.

Ale zato sa dejú aj pozitívne veci. V sobotu sme oficiálne zahájili grilovú sezónu s kamarátmi z Brazílie. Ich dcéra je v Toninom veku a ich angličtina je tiež približne na rovnakej úrovni. Super sa spolu pohrali, Ruben ich naháňal, dokonca majú aj rovnaký temperament, tak sme občas nepočuli vlastného slova :)

V nasledujúcich týždňoch nás čaká Emmaus, takže sme si nič nenaplánovali, ale potom sa chystáme do Rotoruy. Do októbra by sa malo aj počasie polepšiť, takže konečne niečo uvidíme z povestných krás Nového Zélandu...

Üdv mindenkinek!

Az utóbbi időben egy kicsit elhallgattunk, aminek több oka is volt. Anyu lebetegedett, haza kellett mennie. Mondjuk, amíg itt volt, szintén nem írtam túl sűrűn. Akkor meg a kutatás miatt. Szóval nem is fogok kertelni, kicsit megcsappant az inspiráció, merthogy a szürke hétköznapokról nem fogunk írni - ez nem az a fajta blog -, kirándulni, csodálatos helyeket látni pedig most nincs módunkban. Se idő, se időjárás nem engedi. Na de majd a nzáron - ami remélhetőleg mihamarabb beköszönt.

De azért nem megy olyan rosszul a sorunk. Szombaton megnyitottuk a grillszezont a brazil barátainkkal. A lányuk annyi idős, mint a miénk, es az angolja is kb ott mozog, ahol a Tonié. Szóval jól elvoltak, néha egy szavunkat sem hallottuk tőlük.

A jövő hónapban megyünk az Emmausra, de utána végre eljutunk vmilyen szép tájra is. Rotoruát tervezzük. Úgyhogy ha minden igaz, végre látunk is valamit e mesés országból. Na nem mintha a mindennapi panoráma a Harbour Bridge-ről nem lenne szép... :)

1 comment:

Anonymous said...

pozdrav kopasima

Nadali smo se da ćete se javiti ali kako kaze moj kolega s posla koji se prije 6 mjeseci vratio s NZ: sigurno im je dobro. Nadam se da je i hvala Bogu da je tako. Zrinka od ponedjeljka 03.09.07 pocinje raditi u Drzavnoj geodetskoj upravi, na neodredjeno je primljena (za stalno) a ja se jos nisam navikao na ZG i mislim da nikad i necu. Cini mi se da sam ovdje stranac isto koliko bih bio i na NZ (na koji cu valjda jednog dana stici)
Vama svako dobro, puno puno zdravlja i drzite se. Pozdrav od Tokinovih