20 Aug 2007

Ľudia moji, neuveríte, koho sme stretli cez víkend. Už druhý deň pršalo, a nám sa vôbec nechcelo von, ale deti boli také nijaké, tak sme sa rozhodli, že ich zoberieme do obchoďáku, kde majú aj ihrisko. Dorazili sme tam dosť neskoro, skoro pred zatváraním. Okrem nás sa tam hrala iba jedna rodina. Samir najskôr nechcel ani veriť svojim ušiam: ľubozvučná čeština a slovenčina. Mladá rodinka s deťmi vo veku našich detí a čo je úplný gól - tiež sú veriaci. Tak takéto prekvapenie sme naozaj potrebovali. Už sa vopred tešíme pokračovaniu, spoločným výletom, alebo spoločnej hre detí. Toni bola celá nadšená, aj keď zo začiatku moc nechápala, prečo nemá po anglicky hovoriť, keď sme do nej doteraz stále hustili, že sa s deckami má rozprávať po anglicky. :)

V nedeľu sme potom mali hostí na obed, našu pomocnú kazateľku a jej "chalana". Okruh priateľov sa nám teda pomaly, ale isto rozširuje.

4 comments:

Anonymous said...

To je super, že ste stretli slovensko-českú rodinu a ešte veriacu!!! To máte asi útechu namiesto mami, keď musela skôr odísť. Dnes tu bol jeden metod. kazateľ z Írska a chcel vidieť zbor a stretnúť kazateľa/ku a nikde nikoho okrem Tonky a mňa, tak som musela tiež hovoriť anglicko-slovensky:-))Veľmi srdečne vás pozdravujem.

Anonymous said...

Caute, to je super, ze sa vam zvacsuje okruh priatelov. Skoda, ze ste tak daleko, skocili by sme na vikend :)

Gabi said...

lenko, mozno vam jedneho dna iba zazvonime...
:)

Anonymous said...

super, ze mate priatelov aj z "normalnych" krajin sveta... HIHIHIHIHI ;-)