27 Feb 2008

TONI'S ART

Toni je v poslednej dobe nejako obvzlášť plodná v umeleckom zmysle. Uvádzame niektoré naše najobľúbenejšie diela. Maľby a kresby sú z rôznych období uplynulého roku v Aucklande.





Antóniánk az utóbbi időben a megszokottnál is termékenyebb festésben és rajzolásban. Íme egy pár kedvenc különböző időszakokból az elmúlt évből itt Aucklandben.





Toni je uvijek voljela crtati, u zadnje vrijeme pogotovo. Valjda zbog neznanja engleskog je htjela ovako izraziti. Evo par naših omiljenih slika iz naše prve godine u Aucklandu.

Sky Tower, simbol Aucklanda - odmah po dolazku u vrtiću je nacrtala ovu sliku. Na desnoj strani je nacrtana Zemlja dva puta (Novi Zeland i Hrvatska), među njima put sa avionom.

Sky Tower, symbol Aucklandu. Táto kresba vznikla hneď na začiatku v škôlke, kde Toni chcela ukázať odkiaľ je (asi). V pravo vidno dve zemegule otočené raz na NZ, raz na Chorvátsko, medzi nimi je cesta lietadlom. (Komentár "kureshio" svedčí o znalostiach učiteľky v oblasti zemepisu).

Sky Tower, Auckland. Ez a kép még a legelején készült az ovi első napjaiban. Valószínűleg így akatra elmagyarázni, honnan van. A jobb oldalon a két földgömb ÚZra és Horvátországra van fordítva, köztük pedig a repölőút sajátos útvonala. (A "kureshio" megjegyzés az óvónő igencsak hiányos földrajz-tudását bizonyítja.)


Land before time 10 - The Great Adventure
omiljeni crtani o dinosaurima - obľúbená rozprávka o dinosauroch - kedvenc dinós mese




Jednoroh - jednorog - egyszarvu

Drake (Dragonheart)

obdobie šarkanov, razdoblje zmaja, sárkány-periódus

5 comments:

Anonymous said...

prekrasno!
jednorog mi je favorit!

kukucky said...

Pripomina mi to moje kresby... az na to, ze nie z detstva :(

Kamila

Anonymous said...

Pekne. Najviac sa mi paci ten jednorozec - super nohy :-) a potom sarkan. Toho by som si kludne zavesila aj na stenu.... Dana

Anonymous said...

Vilkovi som ukazala Tonine obrazky a mame rovnaky vkus - ked zbadal sarkana, uznanlivo zo seba vydal "ooooo" :-)

Gabi said...

Dano, pocet tvojich komentov je dnes riadny rekord. :) Len tak dalej.
Mojim favoritom je ten Sky Tower. Je dobra kopia realnej veze a asi ten cely obraz dobre odzrkadluje to, ako sme sa citili zo zaciatku, ako Toni prezivala zmeny a snazila sa komunikovat bez jazyka. Takze ked vidim ten obrazok, uvedomujem si, ake su deti silne a aku maju vydrz. Vdaka Bohu za to!