8 Oct 2008

Halaszle - rybacia polievka - fis


V nedelu nam zavolal Zvonko (manzel Samirovej tu zijucej tety), ze bol so synom na rybacke a ma pre nas par nestastnych ucastnikov zapasu (tu je rybacka povazovana za sport, no ale do toho sa teraz radsej nebudem pustat). Takze sme dostala kapra (celkom presne japonskeho - imigranta, haha) a par mensich, ktorych meno sa mi teraz nechcelo vyhaldavat v styroch slovnikoch (viem ich len po chorvatsky, sorry). Summa summarum, Samir sa dal do roboty a vyhotovil zvlastnu zmes madarskej rybacej polievky a fiša, ako sa u nich robí. Na chuť sa nesťažoval - maďarská paprika to istí. ;)


Dok vam Samir ništo opširnije ne objasni, pokušat ću ja. Preko vikenda smo dobili od Zvonka šarana i babuške koje je upecao sa sinom Darkom. Samir je skuhao fiš, još je i tjesto napravio (informacija za bake: nisam mu pomogla jer je htio sve napraviti sam!). Kaže da je bilo jako dobro, ja vam neznam, ne paše mi slatkovodna riba.

A világért sem szeretnék Pappito babérjaira törni, csak hát úgy alakult, hogy vasárnap kaptunk egy pár sport-végtermáket, azaz Samir pecázó rokona adományozott nekünk egy pontyot és pár egyéb szegény párát (a ponty szótározásánál feladtam, bocsi). Uram rögvest a konyhába vetette magát és serényen munkálkodott. Csak úgy pörgött - fel is vetettem, ha már olyan ügyes, nem akarja-e tudását kamatoztatni a szürke hétköznapokban... persze nem volt rá vevő.

Azért én is kivettem a magam részét a "főzőcskéből" - kutatóként jól jöttem a megfelelő recept kineteléséhez. No comment. A recepteket persze nem használta fel, legalább is nem szószerint. De a végén, hála a magyarhonból importált pirospaprikának közönhetően, halászlé lett belőle.




1. fazis/faza (ponty, kapor, saran, carp by Zvonko)
2. faza/fazis
3. fazis
Cestoviny musia byt samozrejme domace, tak sa Samir nelenil ...
A teszta persze csak hazai lehet, igy Samir tett errol is...
Tjesto mora biti kao od bake ... bilo je.




,

4 comments:

Ivica said...

Gušti su gušti :)

Anonymous said...

Samir je veľmi šikovný!

Anonymous said...

Ty clovece, to ma tvoj muz cas vyrabat domace cestoviny? To je zivot :)

Gabi said...

To je, co? Odkedy sme tu, vyrabama take dobroty, ze az. Asi preto, aby sme sa tu citili doma - co inak ani nepojde.
Chyba nam domov a vy vsetci, takze kto nam zachyba, tomu na pocest si uvarime nieco, co sme jedavali s tym clovekom. Iba s Milenou mame problem. Horalky sa tu nedaju kupit. ;)