4 Jan 2007

keszulodes - prípravy

Hat elkezdodott a hivatalos keszulodesi orulet. A gyerekek mintha ereznek, hogy most meg inkabb kell verekedniuk, kart tenni onmagukban, egymasban es amiben csak sikerul, valamint minden osszepakolt kupacot a leheto leggyorsabban szetrombolni... Hat nem edesek? Szoval a hangulat nagyon jo, a pakolas csigatempoval zajlik, de nem gond. Majd az utolso napokban atkapcsolunk turboba = valakinek lepasszoljuk par orara a csemeteket. :)
Szoval momentan valahogy igy nez ki a programunk: szombatig elkoltozunk Zagrabbol, amit nem adtunk, ajandekoztunk el, azt visszuk Szlavoniaba a rokonok nagy oromere. Ott siras-rivas a kovetkezo szombatig, intenziv lebeszelesek es tarsai, malacsutes annak oromere, hogy megsem hagyjuk magunkat lebeszelni, aztan irany Pest. Az utolso hetet tehat Pesten toltjuk, aki szeretne meg egyszer meg talalkozni velunk, az jelentkezzen - allunk elibe.
Szoval gondoljatok rank es akinek barmilyen tippje van a csomagolast es egyebb utazas elotti tudnivalokat illetoleg, jelentkezzen.
Sziasztok!

Tak sme opäť v Záhrebe. Blázninec pred cestovaním je v plnom prúde. Detičky ako keby vycítili, že teraz sa treba viac biť, ako inokedy, treba poškodiť čo sa dá, vrátane svojho súrodenca a seba, a každú kopu, ktorú spravíme a pripravíme na odvoz, treba dôkladne rozryť. No nie sú rozkošní? Tempo príprav si viete predstaviť, ale však nevadí, v posledný deň pred odchodom eliminujeme rušivé elementy (ratolesti) = požičoame ich niekomu na pár hodín. :)
Takže nasledujúce dni budú vyzerať asi takto: do soboty sa odsťahujeme zo Záhrebu, čo sa opäť oslávi s chudákom jahniatkom :). Čo sme nepredali, nedarovali a nevyhodili, to odvezieme do Jelisavca k rodine. Už sa vopred tešia. Po týždni plaču a odhovárania od cesty sa presunieme do Pešti a túžobne očakávame naše pasy.
Tak toľko o blízkej budúcnosti. O víze inak ešte nič nevieme, lebo dnes začali po sviatkach robiť na Zélande. Ak sa niečo dozvieme, napíšeme aj sem.
Majte sa krásne!

5 comments:

kukucky said...

Zelam pevne nervy pri luceni... je to smutne, hlavne ked idete tak daleko!!!! Lucenie je hrozne, ale aspon sa clovek potom postupne moze tesit, ze ho snad blizki pridu aj navstivit, tak to je potom prijemne. My sme tu mali teraz navstevu, Jarovu sestru Misku, to bolo fajn vidiet zase niekoho blizkeho. :)
Inakco sa tyka Jahnaciny, tak Jahnacina je podla mna po (dobre upravenych) rybach najlepsie maso!
Zelam Vam vsetko dobre. Novy rok, zmeny... tak si to uzite :)

SaGaRuA said...

Diky za pekne slova, snazime sa brat vsetko s humorom.
Lucenie bude fakt hrozne, zatial na to nechceme ani mysliet. Za nami dokonca ani nie je tak lahke si skoknut, ako k vam do Belfastu. :(
Jahnacina nam teda tiez vobec nevadi, len ak je dobre posolena a prepecena.... hmmm

Neil said...

Hi - I can't understand whatever language this is written in, but I noticed someone came to the Bible Study Blog site from your page. Blessings to you and your church in Slovakia (?). I visited the Czech Republic once on business and really enjoyed it. I wish we had made it to Slovakia as well.

Blessings to you and your mission!

Anonymous said...

Ahojte! Tak co je s vami? Myslim, ze ak sa nemylim, dnes ste mali odcestovat... Mate tie papiere? Odisli ste? Myslime na vas!

Anonymous said...

Ahojte, tak ako, podarilo sa? Dufam, ze ano a ze coskoro pristanete v letnych krajoch. Myslime na vas, aby sa vam zdarne podarilo odstartovat novy zivot v inom svete....