15 Nov 2006

Zase o krok ďalej - Még 1 lépéssel közelebb

Dnes sme boli na lekárskych vyšetreniach pre víza. Čo povedať? Bola to zaujímavá skúsenosť. Matne si spomíname vstupné prehliadky na Miczkievičovej v Bratislave a toto teda bolo diametrálne odlišné. Vtedy sme sa pobavili na ich prehnanej dôkladnosti, teraz sme ich spomínali so smútkom zarosenými očkami. Tu nás nechali čakať (čo hlavne Krpec znášal zle), práca ich očividne baví a účet bol priam nekresťanský. Ale čo už. Aj toto patrí k nášmu dobrodružstvu. (Možno preto, aby nám nebolo príliš ľúto za Zagrebom? ;-))

Ma intéztük az orvosi papírokat. Hát mit mondjak, érdekes egy tapasztalat. Nosztalgiával emlékezgettünk a pozsonyi orvosira az egyetem elején. Akkor jót röhögtünk az egészen, ma kifejezetten visszasírtam a munkatempójukat és a hozzáállást. Itt rendesen megvárakoztattak minket (amit a picúr elég rosszul viselt), a munkájuk láthatóan fájdalmat okoz nekik és hát a számla sem volt semmi. No de ez is hozzá tartozik a hőn áhított kalandunkhoz. (Zágráb ezen oldala hiányozni biztos nem fog!)

4 comments:

Anonymous said...

Bocsika.
Ha lehet, tudnal errol egy kicsit bovebben irni?
Kinel, mennyiert es pontosan milyen vizsgalatok is kellettek?

Valaszt elore is koszike...

SaGaRuA said...

Szia kedves anonym
mi az IOM-nal csinaltuk az orvosit, tobb mint 70e Ft-ra jott ki. Sok valazytasunk nem volt, merthogy az immigration jeloli ki az altaluk elfogadott orvosokat (panel doctors). A BMI/tol kezdve, teljes verkep, HIV-teszt stb volt. az immigration oldalan letoltheted az orvosi adatlapot (health leaflet). ha meg valami erdekel, irj egy email cimet es bovebben tudok valaszolni.
UI. nem vagy veletlenul ilap?
cheers

Anonymous said...

> UI. nem vagy veletlenul ilap?
Rafaragtal:))) De, mibol gondoltad?

Nem akartam elrejtozni, csak az anonymous-ra egyszerubb volt klikkelni...

En ugy tudtam, hogy az IOM-mal csak a fogado orszag keresere lehet a vizsgalatokat elvegezni, vagy tevedek?
Es mennyi az atfutasi ideje a vizsgalatoknak?
Egy-ket het, vagy tobb?

Regebben nezegettem a magyar penel doktorokat, kozulok nekem Dr. Borocz Zoltan jott be egy kicsit jobban, mivel eleg sokat hallottam rola ilyen bevandorlasi ugyekben. De, mivel - tudtommal - harom honapig ervenyes a vizsgalat, ezert Mi meg raerunk vele jovo nyarig.:)
De, addig is gyujtom az infokat...

Ja, most jut eszembe a 70K az csak egy szemelyt takar v. tobbet.
Mi az, amiert kellet fizetni, es mi az, amiert nem.

Mikor fogtok indulni? Januar, februar?

Anonymous said...

Bocsika!

A "Rafaragtal:)))" "Rahibaztal:)))" akart lenni.