14 Jul 2007

Turisti - Turisták



Dlho nám to trvalo, kým sme sa dostali do fázy turistov. V podstate sme čakali na nejakú návštevu, aby sme mali kvôli komu a ským prezrieť pamätihodnosti mesta. Keďže prišiel víkend, dnes sme sa vybrali na "najaucklandskejšie" miesto, na Sky Tower. Táto veža je akýmsi trade markom mesta, najvyššia stavba južnej hemisféry, ktorá meria okolo 340 m. Bežné výhľadkové poschodie je na 186 m (dospelí za 25 dol., študenti za 15, deti do 5 rokov zadarmo), ešte vyššie sa dá ísť na 320 m, na tzv. Sky Deck (čo stojí ďalších 5 dolárov). Výhľad na mesto je krásny, dokonca majú aj kaviareň, presne ako na Bystrici v Bratislave (hihi).

Mesto sme si prezreli teda z vtáčej perspektívy, mame poukazovali kde pracujeme, študujeme, jej dojmy sú zatiaľ vo fáze spracovania... Fotky máme všelijaké, sem sa ani nezmestia všetky, takže si ich budete môcť pozrieť na picase (ako vždy).

Elég sokáig tartott, de végre mi is turistáskodtunk ma egy kicsit. Mivel anyu itt van 2,5 hónapra, vele elmegyünk mindenhova, ahova Aucklandben mindenképp el kell menni. Elsőként a Sky Towerhez vittük el. Csak összefoglalóként ez a déli félteke legmagasabb építménye a maga 34o méterével. A kilátó első része 186 m (felnőtt jegy 25 dol., diák 15, gyerekek 5 évig ingyen), akinek ez nem elég, az további 3 dollárért felmehet 32o méterre (Sky Deck). A kilátás nagyon szép volt, kávéztunk is, szóval jó kis délutánunk volt. Anyunak megmutattuk, hol dolgozunk, tanulunk, óvodázunk, úgyhogy mostmár képben van. (további képek a picasaweben)

Dugo nam je trajalo, ali danas smo konačno bili turisti. Do sada u stvari ništa ni smo vidjeli od grada, čekali smo mamu, pa sad možemo proći sve zajedno. Danas smo imali u planu Sky Tower, najvišu zgradu na južnoj hemisferi, sa 340 m. Prvi kat panorame je na 186 m i košta 25 dol., tko hoće vidjeti još više, može otići na 320 m za još 3 dolara. Pogledali smo grad sz druge perspektive, pokazali mami gdje radimo, učimo, gdje je vrtić, i popili finu kavicu. Ove slike su samo uvod, ostatak možete pogledati na picasawebu.



kilátás keleten a központra, kikötőre és a Rangitotora, a kialudt vulkánra

Výhľad na východ: centrum, prístav a Rangitoto, vyhasnutý vulkán

Pogled na istok: centar, luka i Rangitoto, ugasli vulkan


bunjee jumping (Sky Tower, 32o m)

5 comments:

Anonymous said...

bok dragi naši kopasi!
dakle gabi došla ti je mama? super!
nego meni je brat opet instalirao windowse pa nemam više link na vaš picassaweb album,molila bih te ako mi ga možeš staviti
puno pozdrava od kasakovih!

suzie-croatia said...

sretan rođendan mala račice, sa zakašnjenjem ti svi od srca želimo!!! grad izgleda super (ogromno) pusa čujemo se

Gabi said...

link fotoalbuma na picasi je na desnoj strani među linkovima. :)

hvala suzano, toni je već i zaboravila ad je imala rođendan, :D. Kad je ovdje baka, svaki dan je rođendan. :)

Anonymous said...

ten bungee jumper je naozajstny, alebo figurina? :-)
Len tak mimochodom - aj ja by som vas chcela prist pozriet!!!!

Gabi said...

Dana, pod, mame pre teba izbu!!! :) aj :( ze nemozes.

Co sa tyka bunjee, ten je pravy. na picase su aj fotky, ako pada chlapik. Kazdych 15 minut je skok, ci castejsie? neviem. ale vyzeraju srandovne. pri vyhlade sa na chvilu zastavia, vsetci ich pofotia (aj dajaky stroj asi) a potom ich zrazu pustia. mohla by si si to vyskusat... :)