28 Oct 2007

Ambury Regional Park

V pondelok sme tu mali sviatok prace, takze sme si naplanovali vylet do Ambury Regional Park. Pozvali nas tam priatelia, ktorych sme stretli vdaka Toni. Je to rodina Fracuza a Polky, takze su riadna miesanina, ako aj my. Pocasie este stale neni ono, aj v pondelok to prsalo, riadne fukal vietor, ale miestami sa to dalo vydrzat, tak sme sa na to dali. Cestovali sme asi 30 km z domu, pretoze tento polostrov sa nachadza na juhu, blizko letiska. Toto uzemie je vulkanickeho povodu (ako vacsina Aucklandu), a povodne ho obyvali Maori, o com svedci aj archeologicke nalezisko (co sme my ale nevideli). Nasou destinaciou bola pracovna farma mestskej rady Aucklandu, kde sa zvierata pohybuju uplne volne, sice pod terorom zvedavych deti. niekedy tam idu autobusy plne deti - no to musi byt riadna zabava pre chudakov zvierata. Co uz.
Inak park je prechodnym bydliskom stahovavych vtakov, ktore sem letia az zo Sibira(e) a Aljasky. Tie tu ale asi zatial nedoleteli.
Po mrznuti v parku sme sa nasackovali k nim, vtirkovia :) Bolo nam super.




Hetfon, a munka unnepe leven, elmentunk az Ambury Regional Parkba. Toni baratjanak a csaladja hivott meg minket, es mivel ok is jol kevert europai csalad, teljesen jol megvoltunk veluk.
A park vulkanikus eredetu (ami ugye Aucklandben nem ujsag), eredetileg Maorik laktak, amirol regeszeti lelohely emlekzik meg. Mi mondjuk ott nem voltunk, merthat sietni kellett - 10.30 korul fejik a teheneket a farmon. Ez volt ugye a fo atrakcio, igy csak erre koncentraltunk. :)
A farmon egyeb allatok is vannak, allatsimogatoval stb. Egy "allati" nagy lo is volt, ami inkabb ijeszto volt, mint edes. A gyerekek mindenestre nagyon elveztek. Mivel az ido enyhen szolva borzaszto volt (meg aucklandi nezopontbol is), elmentunk Sbai-ekhoz felmelegedni, kavezni, amibol aztan persze ebed lett, es egesz delutanos jatszas is...



Tu bol nápis: Naháňať sliepky je zakázané!

Itt egy tábla állt: A tyúkokat kergetni tilos!

1 comment:

Anonymous said...

hej dragi naši!
baš mi je drago da se lijepo provodite i imate ugodno društvo...
jest da nisam pola teksta razumjela,ali sam skužila da ste bili na nekoj farmi...
i baš me zanima jel se Toni još sjeća krava ujninih...
pusa svima