31 Oct 2007

Ovih dana sam pisala svasta na blog, ali nisam mogla i hrvatski. Samir je cekao projekt i do njegovog pocetka je mogao cuvati djecu. Ja sam bila svaki dan na faksu. Zadnji postovi su bili o farmi i o crkvi gdje idemo tu u Aucklandu.

Farma u Ambury Regional Parku je istinska farma, gdje djeci iz cjelog Aucklanda pokazivaju, kako zivotinje zive, sta jedu i sl. Na poluotoku se nalazi i arheoloski park. Zivjeli su tu Maori, ali njihove kuce nismo vidjeli. Nasim ciljem je bilo vidjeti krave i prijatelje. Toni i Ruben su uzivali. Sa prijateljima Leom i Lydiom su davali suhu travu janjcima, ganjali su kokoske (iako je to zabranjeno)... bilo bi nam super, samo sto je bilo hladno, vec i kisa polako pocela, puhao je jak vjetar i mi smo odlucili otici kod priajtelja, da se zagrijemo. Isli smo na kavu, onda smo i rucali, pa smo jos ostali zbog djece da se igraju. Bili smo kod njih cjelo poslijepodne. Slike su na picasi - sagarua (link desno).

Metodisticka zajednica, gdje idemo tu u Aucklandu je relativno nova. Jos uvijek je u fazi osnovanja. 14. 10. smo imali cafe church, crkvenu kavanu. To znaci da smo svi mogli pozvati svoje prijatelje, susjede, kolege iz posla u crkvu koja je bila preuredjena na kavanu. Moglo se naruciti jelo, kava, caj, sok itd, imali smo zivu krscansku glazbu i ljudi su mogli stvarati kontakte, prijatelje, mogli smo pricati na neformalni nacin. Mnogi su bili prvi put u crkvi osim dana svog vjencanja. I skuzili su, da vjernici nisu nista opasno, niti jako konzervativni ljudi, koji pjevaju sa organom i slusaju dosadnog pastora (hihi). Slike iz ove akcije mozete pogledati nize u postu Cafe church, ili vise slika na picasi (desno medju linkovima).

No comments: