19 Feb 2007

Na most akkor eloszor magyarul irok, merthogy a multkor nem volt idonk minket nyelvre.
Szoval megerkeztunk, atalltunk. Csanad adott kolcson autot, amiert orok hala neki, mert anelkul nem tudtunk volna abszolut mukodni. Mar tervezzuk a hala kinyilvanitasat.
Laktunk mar motelben, egyebb helyeken, de rendes alberletet meg nem tudtunk talalni, valahogy mindig valaki megelozott minket. De most ugy nez ki, hogy megis sikerult talalni egy hazat, mert itt tobbnyire azok vannak. Holnap este megyunk pofavizitre es ha a tulajnak is megfelelunk (remeljuk, hogy igen), akkor marc 4-tol vegre normalis korulmenyek kozott lakhatunk.
Addigis nem barhol tengetjuk am napjainkat, hanem Whangaparaoa-n. Majdnem leesett az allunk, amikor kivittek oda minket. Azt leszamitva, hogy a vilag vegen van, egyszeruen gyonyoru. Auckland eszaki reszen egy nagy felsziget, annak is a legtavolabbi csucske x stranddal. Persze furodni nem nagyon tudunk, merthat az ocean azert sokkal hidegebb, mint az Adria volt huvosebb napokon, de latvanynak nem semmi. Itt egy metodista asszonykanal lakunk, akinel addig maradhatunk, mig nme talalunk vmi megfelelo szallast. Szoval meg kb 2 hetig.

Samirnak ma volt egy talalkozoja a fejvadasszal, ugy nez ki, jovo heten mar a munka tema is megoldodik. En ma voltam a suliban, de mivel Samir nem tud egyszerre vezetni is, es terkepet nezni is (meeg), igy vele kellett, hogy menjek. na majd holnap.

Most ennyi, remelhetoleg a napokban lesz a neninknek is internetje, es akkor ki is fejthetjuk, mi mindent elunk at nap mint nap.

Tak sme opat tu, aj ked viem, ze nam to trva strasne vela a vam sa tazko caka.
Dnes sme mali nabity program, ale oplatilo sa. Odisli sme na Orientation do skoly, zistili sme, ze je to trochu onicom, tak som radsej navigovala Samira, pretoze soferovanie na lavej strane a kukanie do mapy mu zatial moc nejde. Isiel na stretnutie s agentom, ktoreho platia rozne firmy, aby nasiel pracovnikov. Tak vyzera, ze uz buduci tyzden sa vybavi aj tento nas problem, a konecne aj Samir bude mat robotu.
Z mesta sme inak vela este nevideli. Aspon z toho klasickeho. Centrum (CBD) je vlastne iba 1 stvrt, kde sa sustreduju urady, obchody a univerzita. Okolo su potom dalsie stvrte, kde sa zije v rodinnych domcekoch. Je to zaujimave. Takze my sme hladali dom na severe od CBD, na North Shore. Je tam pekne, aj ked sa mnohi stazuju na zapchy. Tak tie su prosim v nasich pojmoch hustejsia premavka, ktora sa ale hybe. Niektory den sme sa vozili v traffic jam celou cestou 50km/h. Takze vsetko je vec pohladu.
Teraz vyzera, ze sme konecne nasli dom, 3 izbovy tiez na North shore, zajtra vecer si nas pozrie majitelka, a ked sa jej budeme zdat ok, tak sa mozeme nastahovat 4 marca. Vdaka metodistom a pani, ktora nas ubytovala u seba, mame kde byt dovtedy. A to nie na hocijakom mieste, ale na polostrove Whangaparaoa, ktora je na samom kraji mesta, na severe. Je to v podstate dovolenkovy polostrov, su tam prekrasne domy, milion plazov, skoro sme odpadli, ked sme to uvideli. Ked dame fotky na Picassu, dame vam vediet.
Teraz asi koncim, dufam, ze teta si vybavi internet doma, potom by sme mohli napisat nieco viac, dodat fotky a hlavne pisat aj po chorvatsky, nech aj tam vedia o nas. Pozdrav vsetkym a vdaka vernym komentujucim. :)

9 comments:

Anonymous said...

Tak to sa tesim, ze sa to pre uz onedlho budete mat svoje byvanie a Samir pracu. Ja dnes idem tiez pracovat - ucim, takze zatial len takyto rychly comment. Have a nice day :-)

Anonymous said...

To je super, ze sa aspon obcas dostanete na internet a date o sebe vediet. Tesime sa s vami, ze sa vam dari. Snad to s tym byvanim vyjde.
Zatial pa.

Anonymous said...

Mi is üdvözlünk, sokat gondolunk rátok és nagyon szurkolunk.
Mariék

Anonymous said...

S Miriamkou sme minulý týždeň znovu pozerali veľký atlas a "skúmali" Nový Zéland. Veľa sme nevyskúmali a preto poteší každá správa, ako sa máte.

Mari said...

Az angol tudásom rettentő hiányos, ezért a kései jelentkezés a blogon. Marikával ritkán tudok konzultálni ezügyben. De most nagy érdeklődést mutat. Az időjárásról még nem írtál, meg az apróságokról, hogy pl. a mosás nem okoz-e gondot, stb.
Samirt is külön pusziljuk, csak pozitívan szemléljétek a helyzetet. Sok puszi, Mari

Anonymous said...

Kazdy den otvárám blog, ci pocujem o vás nieco. Tesim sa na kazdé slovo. Vselico tu zostalo doma, ked budete mat adresu,napíste, co mám poslat za vami a kam. Napíste aj o detoch, ako znásajú novy zivot. Mama

Anonymous said...

Už dlho ste nič nepisali...
Dufam že sa mate dobre..
Pekny pozdrav, z Rijeky posledny..


Ivica

EVANJELICKÁ CIRKEV METODISTICKÁ said...

Ahojte - aj ja srdecne zdavim a tesim sa, ze sa "risuju" dobre veci. Myslime na vas! Vela sil, pokoja a mudrosti... Vava

Anonymous said...

HEJ,NEZNAMO VAM MI NI SLOVAČKI A NI MAĐARSKI,A KO ZNA MOŽDA NAUČIMO KAO GABI HRVATSKI.NIJE BED, NAUČIT ĆEMO.