5 Jun 2007

ZOO



V nedeľu poobede sme si konečne vyrazili. Počasie nám moc neslúžilo, ale nakoniec sme sa predsa len vybrali do zoologickej záhrady. Deti sa samozrejme náramne tešili, a okolo obeda sme teda vyrazili v sprievode dažďa. Kým sme prišli, už bolo slnečno, a takto sa to striedalo celý deň asi po pol hodinách.
Aucklanské zoo je v prekrásnom prostredí, niečo ako v našich zoologických záhradách v tropicariu. Ibaže tu je to všade. Palmy, hustý les a zelené kopce okolo. človek sa proste cíti akoby v prírode. Feelingu dopomohol aj dážď a desná koncentrácia pary vo vzduchu. Na viacerých miestach sú aj vytvorené ostrovčekz trávnika s lavicami pod palmou, aby ste si mali kam sadnúť a spapať svoje sendviče - pochopiteľne pre prípad, že si nedáte niečo v ich bufetoch a reštikách. Robili sme zopár fotiek, ale naozaj iba zopár, pretože nám baterky akosi protestovali. Hlavne, že deti si zvieratká pamätajú. Toni napríklad nezabudne na "tunela" (tuleňa). :)
Skrátka, tešíme sa, že sme konečne boli niekde spolu a videli niečo zo znamenitostí Aucklandu. Neočakávame síce taký nával hostí, ako Kukučkovci v Belfaste, ale ak sa sem niekto zatúla (napr. čoskoro moja mama), tak tam spolu určite pôjdeme.


Hosszú hétvége révén végre eljutottunk valahova együtt. Terveztük Taupot, aztán Coromandelt, a végén az állatkert mellett voksoltunk és vasárnap félórénként változó időjárás kíséretében elindultunk a gyerekek egyik kedvenc helyére. Mire odaértünk, kb 3szor változott naposról esősre, és vissza, amihez még mindig nem sikerült hozzászoknunk.

A zoo egyébként mesés környezetben van, mondjuk mint Pesten a pálmaház, ebben az esetben ház nélkül. Az embernek az az érzése, hogy a természet közelében van (ami az állatkertben ugye nem árt), nem az a ketreces koncepcio, hanem valahogy a szabadban levo korulmenyeket igyekszik biztositani. Sok kepet nem csinaltunk, mert az elemek lemeruloben voltak, de nehanyat azert megmutatunk.

U nedelju smo bili u zoološkom. imali smo produženi vikend ivelike planove: jezero Taupo, poluotok Coromandel malo bliže Aucklandu, ali na kraju smo izabrali zoološki vrt u gradu. Nismo se razočarali. Vrjeme je bilo tipično za Auckland: pola sata kiše, pola sata sunca i to cijeli dan ovako. Ipak nam je bilo super. Zoo je u prekrasnome okružju (nisam sigurna dali se to kaže ovako), palme, sugdje zeleno, milina. Iako životinje nisu slobodne, imali smo pomalo osječaj, da smo i divljini. Vrlo ljepo. Nismo previše slikali, jer su nam baterije otkazali, ali možda drugi put. Evo par slika...

bejárat, vchod, ulaz


ihrisko, játszótér, igralište

Alex, a nagy kedvenc, Alex, náš obľúbenec, Alex je zakon

Melman už nie je chorý, Melman már nem beteg, Melman više nije bolestan (ref. Madagskar)

5 comments:

Anonymous said...

Ahojte, vďaka za opis zoo, palmy,lavičky,sendviče,levy!!!Ja tu v ústredí...mám namiesto palmy umelé kvety, ale aspoň dážď sme mali "spoločný", napršalo teraz výdatne. Fotky vždy potešia!!! Majte sa pekne.

Anonymous said...

Krasne zvery! Takze mamina pride na navstevu? Jeeej, aj ja by som isla, ale to teraz nejde. Mozno inokedy :-)

kukucky said...

No, ja by som sa k vam nasackovala hned.. skoda ze letenky su take drahe. A kedy tak leti vasa mama? Iste sa tesite, co?
Majte sa!!

pekne fotky, hlavne lev...dobre z blizka!

Anonymous said...

Ten lev je nadherny! Stelka pozdravuje Toni.

SaGaRuA said...

diky vsetkym za komenty.
mama prichadza v juli, okolo toninych narodenin, co bude asi spec. darcek pre nu.

co sa tyka fotiek, Samirovi sa vo foteni normalne dari. som na nu hrda.
aj my pozdravujeme decka, Stelku, Viliho a Adelku. Spominame ich, a mame vas na screensaveri z cias vasej navstevy v Pesti.