16 Apr 2007

Ovi - bolcsi

Nagy nap volt a mai. Első ismerkedésünk az óvodával. Végül az egyetem orvosi kara mellett működő oviba sikerült bekerülnünk. ami abból a szempontból jó, hogy itt egy helyen vannak a kicsik, persze külön csoportban, és napi 2,5o-ért kapnak ebédet és uzsonnát. Ez nagy szó, mert eddig bármelyik megoldást is néztük, sehol sem volt meleg étel. pedig én ezt fontosnak tartom. A gyerekeknek tetszett, ami szintén szempont. Sok az ovónő, nagyon szimpik, Toninak igazi paradicsom a sok kreatív tevékenység, festés, gyurma, egyebek. S mindez egész nap elöl van, bármikor nekikezdhet.
Ruben dadusa egy indiai csaj, azt hiszem Sanitra. Kedves, mosolygos es nyugodt. Rubennel rögtön egy hullamhosszon voltak. Ki is mentem, körül se nézett, nem keresett. Mikor visszamentem, nem bújt teljesen belém, úgyhogy biztos jól érezte magát.
Az ovik díja egyébként nem túl alacsony. Az egyetemében 1 egésznapos díj 35-37,5 kortól függően. a milyeink nem fognak jarni minden nap es nem egesznapra. Legalábbi egyenlőre nem.
Többen kérdezték, hogy viselték a gyerekek, hogy egy újabb nyelven komunikálnak velük. Erre csak azt tudom mondani, hogy a Toni át szokott kapcsolni a maori tv-re mesét nézni. neki kb ugyanannyit mond a maori, mint az angol. azt ugyanúgy ismétli, mint a Georgia után az angolt. Most éppen a haka fesztivált nézi és el van tőlük varázsolva (gondolom ez genetika...)

No comments: